Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

MUZIKAAL ORGANISATIE BUREAU

PROMO​VOCAAL

Jaerlawei 13, 9122 CT, Wetsens (Fr.)    

0519-221904 of 06-24257367

ZOMERZANGWEEKEND 2022!!!

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 juni organiseren we sinds de Corona uitbraak weer een zangweekend; ons zangweekend vol geuren en kleuren, maar vooral zang en gezelligheid! U kunt zich vanaf heden hier inschrijven! 

Heel graag tot dan! We hebben er NU AL zin in! 

Anne en Joanneke

Op deze site vindt u informatie over de weekenden en evenementen die we organiseren of georganiseerd hebben op en rond de Terpboerderij in Wetsens.


De data van de weekenden, concerten, evenementen, koorweekenden en meer vindt u in de agenda.


Maar Promovocaal kan en doet meer: cursussen, workshops, excursies, organiseren van concerten en/of evenementen, componeren, uitgeven van muziek en een eigen ad hoc koor 'Provocale'.


Via het hiernaast staande menu vindt u hier meer over.


Mocht u na het lezen van de informatie op onze site nog vragen hebben over ons of een van onze activiteiten of nog iets missen op de site, dan horen wij dat graag via het contactformulier.


We hopen u (weer) eens te mogen ontmoeten in Wetsens op de Terpboerderij!

WAT is PROMOVOCAAL?

Promovocaal, organiseert allerhande muzikale- en andere kunstzinnige activiteiten in en rond een gezellige en sfeervolle Terpboerderij in het bijzondere terpdorpje Wetsens, dat ligt in het Noordoosten van Friesland, namelijk:

  • Zangweekenden (veel zingen in een geheel verzorgd en ontspannend weekend)
  • Weekenden op maat(voor gezelschappen t/m 20 personen; meer in overleg)
  • Concerten (o.a. van zanggroep Provocale)
  • Cursussen (koorvorming, stemcoaching, communicatie, zangles, etc.)
  • Workshops en excursies(van zang, creatief en communicatie naar cultuur en natuur)
  • Componeren/uitgeven muziek (door/van Anne E. de Bruijn)
  • Provocale (kaartenbakkoor met twee k

Formeel bestaat Promovocaal als muzikaal organisatiebureau uit 5 verschillende onderdelen:


1. VOCAAL ENSEMBLE PROVOCALE

Promovocaal heeft een eigen 'kaartenbak'-koor, vocaal ensemble Provocale, dat één a twee keer per jaar in wisselende samenstelling bijzondere meerstemmige muziek ten gehore brengt onder leiding van Anne E. de Bruijn (zie ook de agenda).


2. UITGEVERIJ PROMOPRINT

Promovocaal heeft een eigen uitgeverij en stelt zich ten doel de muziek van componist Anne E. de Bruijn te verspreiden, te promoten en uit te geven.


3. CONCERTEN EN EVENEMENTEN

Regelmatig organiseert Promovocaal bijzondere muzikale evenementen, concerten en opvallende scenische producties.In de agenda leest u wat er momenteel op het programma staat.


4. CURSUSSEN/WORKSHOPS/EXCURSIES

Promovocaal organiseert diverse cursussen in en om de Terpboerderij in Wetsens. Zowel muzikale- als communicatie-trainingen, zoals koorvorming in het algemeen, teambuilding, presentatie-technieken, zangtechnieken en stemcoaching in kleine groepen; er is van alles (ook op maat) mogelijk.


Daarnaast is de Terpboerderij met atelier en ruime tuin ook heel geschikt voor het geven van cursussen door andere cursusleiders, zoals bijvoorbeeld Yoga-lessen, retraites, schilder- en/of tekencursussen. Bent u een trainer/cursusleider en zoekt u een geschikte ruimte? Graag komen wij met u in contact.

Lees hier meer over de cursussen bij Promovocaal.


Ook organiseert Promovocaal, in combinatie met een weekend op maat of trotterweekend, verschillende muzikale- en andere creatieve workshops of leerzame excursies.

Natuurlijk zijn deze workshops en excursies ook 'los' te boeken bij een minimum van 10 personen. Lees hier meer over de workshops en excursies van Promovocaal.


5. WEEKENDEN

Alom bekend en gewaardeerd in heel Nederland organiseert Promovocaal in en om de bijzondere Terpboerderij jaarlijks enkele Zangweekenden, Trotterweekenden, Schilder-/Tekenweekenden of Weekenden op maat. Lees hier meer.

WIE zijn PROMOVOCAAL?

Promovocaal wordt gevormd door Anne E. de Bruijn (gastheer, dirigent en zangpedagoog) en Joanneke S. Romkema (gastvrouw, trainer/coach en excursieleidster).


Graag stellen wij ons hieronder aan u voor.


Anne E. de Bruijn studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het conservatorium van Leeuwarden en koor- en orkestdirectie aan het conservatorium van Zwolle. Sinds de zeventiger jaren is hij actief als dirigent van verschillende koren; zowel kamerensembles als oratoriumkoren.


Anne is artistiek leider van het vocaal ensemble 'Provocale', onderdeel van muzikaal organisatie-bureau Promovocaal. Onder zijn leiding hebben al vele bijzondere muzikale projecten gestalte gekregen.


Daarnaast is Anne de Bruijn dirigent van Orpheonkoor in Harlingen en de Sweelinck cantorij te Stiens.


Als cantor-organist is hij verbonden aan de Grote of St.Martinuskerk te Dokkum. Door zijn werk als organist en als dirigent van de Martinus-cantorij is een rijke liturgische praktijk ontstaan. Als dirigent/componist is hij tevens verbonden aan de stichting voor bijzondere koorprojecten Friesland, waar op projectmatige wijze wordt gewerkt. Daarnaast componeert Anne ook muziek op verzoek.


Anne de Bruijn is bekend om zijn rijke ervaring en grote vakkennis op het gebied van de menselijke stem. Op velerlei gebied, als dirigent, koorvormings-leider, en zangpedagoog weet hij mensen er toe te brengen hun stem optimaal te gebruiken. Op een speelse en inspirerende wijze worden zangers en zangeressen gemotiveerd, met name in zijn workshops en individuele zanglessen, maar ook in zijn koren.


Anne de Bruijn is 38 jaar werkzaam geweest als docent culturele en kunstzinnige vorming (CKV) voor HAVO en VWO aan het Dockinga College te Dokkum. Belangrijk in zijn lessen was de aandacht voor de individuele leerling en zijn/haar mogelijkheden. Het helpen ontdekken en ontwikkelen van die mogelijkheden is en blijft voor Anne een voortdurende uitdaging.


Naast zijn muzikale ervaringen, kennis en kunde, houdt Anne ervan mensen samen te brengen en kan hij groepen in sfeer en samenhang positief beïnvloeden.


Zijn Terpboerderij leent zich uitstekend voor een gastvrij centrum voor training en muziek, waar dan ook van alles georganiseerd wordt onder zijn bezielende leiding als gastheer, dirigent en zangpedagoog.


Een bijzondere levensloop bracht Anne en Joanneke samen, waarna ook hun samenwerking binnen Promovocaal een feit werd.


Joanneke S. Romkema is afgestudeerd in een propedeuse Politicologie en een Master in de Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, een bachelor Lerarenopleiding (PABO) aan de Hogeschool INHolland in Alkmaar en een bachelor 2e graads Docent GROEN aan de Aeres hogeschool in Wageningen.


Met studentenwerk heeft ze veel horeca-ervaring opgedaan en ook was ze zelf tot twee maal toe een deelneemster aan de Zangweekenden van Promovocaal, wat haar nu als gastvrouw in de Terpboerderij goed van pas komt.


Na haar eerste studies werkte zij een aantal jaren in de ICT als IT-management-consultant, waarbij zij projectmatig werkte bij grote organisaties als ABN-AMRO, KLM, TNO en Bank Labouchere, en later als IT-management-trainer. Naast ICT-trainingen op zowel de campus als bij bedrijven op locatie, heeft ze ook sociaal-emotionele trainingen gegeven, waarbij het accent lag op het ontwikkelen van de eigen unieke individuele vaardigheden. Zelf heeft Joanneke ook vele cursussen en opleidingen mogen volgen in en rond het trainersvak en de ICT. Dit alles maakt Joanneke tot een enthousiaste en motiverende docent/trainer, die begrijpt wat een cursus/workshop bieden moet en mensen en groepen in beweging kan zetten.


Geboren en getogen in Friesland is Joanneke geïnteresseerd in de Friese geschiedenis, cultuur en natuur; haar enthousiasme, kennis en ervaringen deelt ze graag met anderen. Dit alles maakt haar een excursieleidster met oog voor de wensen van haar publiek en omgeving.


Met Anne heeft Joanneke haar eigen stem mogen ontdekken (tijdens een zangweekend!) en door zijn bezielende leiding een passie voor het zingen gekregen. Joanneke zingt onder andere als sopraan mee met het koor Provocale van Promovocaal.