PROMOVOCAAL - KERSTCONCERT 26 december 2019
Promovocaal - Horen en gehoord worden
KERSTCONCERTEN
PROVOCALE 26 december 2019

In deze donkere dagen organiseert PROMOVOCAAL weer het jaarlijkse KERST-concert op Tweede Kerstdag! Dit keer in de vorm van een KOFFIECONCERT in de sfeervolle St. Vituskerk te Wetsens en een MATINEECONCERT in de ruime Grote- of St. Martinuskerk te Dokkum.

Laat u in kerstsferen brengen door ons koor PROVOCALE tijdens de jaarlijks op Tweede Kerstdag terugkerende kerstconcerten van PROMOVOCAAL.

Een verhalend en sfeervol Kerstconcert op Tweede Kerstdag in Wetsens, gezongen door het vocaal ensemble ‘Provocale’ en soli o.l.v. en begeleid door Anne E. de Bruijn
 
Het programma bestaat uit een keur aan bijzondere composities rondom het kerstverhaal, met als specifiek thema: ‘Huidhonger'.  

Dit jaar zingt ‘Provocale’ op namelijk op kerstavond (24 december) twee maal in het Karmelklooster te Drachten. Daar is nu de indrukwekkende expositie van bijzondere kunstwerken gemaakt door verschillende kunstenaars met als thema  HUIDHONGER’.
Het kerstvieringsprogramma aldaar is gebaseerd op de werken van die expositie met de daaraan gekoppelde poëzie en verhalen. Enkele teksten zullen gelezen of gezongen worden en passende muziek en liederen zullen er omheen klinken. 
 
Op Tweede Kerstdag (26 december) zijn de in het Karmelklooster gezongen liederen en teksten ook te beluisteren tijdens de Kerstconcerten in Wetsens en Dokkum. Maar er is dan nog meer te genieten: vocale soli, improvisatie op piano en orgel en samenzang met nieuwe en oude Kerstliederen, om zo tot een volledig Kerstconcert samen te smelten.

De luisteraar wordt aan de hand van de teksten en liederen meegenomen op een muzikale en boeiende reis op deze Tweede Kerstdag. 

Zo wordt de kerstviering op deze Tweede Kerstdag op uiteenlopende wijze met tekst, muziek en zang tot leven gewekt. Een bijzondere en onvergetelijke Tweede Kerstdag-beleving voor jong en oud!


Na afloop staat er (in Wetsens) een kopje thee/koffie voor u klaar met een kerstlekkernij.

Slechts beperkt plaats dus wees op tijd!


Locatie en tijd:
St. Vituskerk, Wetsens
Tijd: 11.00 uur
Grote- of St. Martinuskerk, Dokkum
Tijd: 15.30 uur

Kosten: toegang gratis, collecte na afloop